Dirigenter - Ørskog Brass

ØRSKOG BRASS
Go to content
DIRIGENTER

JENS KRISTIAN MORDAL

Han har femårig utdanning frå Høgskulen i Volda med hovedvekt på musikk. Han har spelt kornett, trompet, flygelhorn i fleire korps, orkester og storband.

I tilltgg til å vere ein eminent musikar, er han ein av dei dyktigaste dirigentane på våre kantar. Forutan oppdrag i Molde Brass Band er han fast dirigent for Kvam og Sellanrå Skolekorps.

Ellers har han sitt virke som lærar på Kulturskulen i Molde. Når tida strekk til både arrangerar og komponerar han musikk.
__________________________________________________

JONATHAN BATES

Jonny kommer fra Huddersfield og var solohornist i berømte Black Dyke Band i 4 år. Han opptrer som solist i hele Storbritannia og Europa.  
Likeeins turnerar han med A4 Brass Quartet.

I 2010 og 2011, nådde Jonathan finalen i den prestisjetunge BBC Radio 2 Young Brass Soloist of  the year. I 2012 nådde han også messing finalen i årets BBC for unge musikere. I august 2011 Jonny ble tildelt Harry Mortimer solo Award av National Youth brass band of Grat Britain.

I tillegg er Jonny også en av de ledende unge komponister og arrangører av musikk for brass. Hans arbeider har blitt brukt i finalen i dei nasjonale mesterskapa i Storbritannia, Frankrike og New Zealand. Hans arbeider har også blitt bestilt og fremført av noen av verdens ledende instrumental solister, inkludert David Childs, Glenn van Looy, Brett Baker, Iain Culross og Jim Hayes.

I 2011 var han solist med Ørskog Brass på Tomra Ørskog Festivalen sin festkonsert. Som ifjor skal Jonny også i år dirigere korpset på NM Brass.
__________________________________________________
Hovedsponsor
Back to content